Чи є якась постійність, одна тенденція, яка надихає, як облаштувати квартиру?

21.02.2022   

"Мій дім моя фортеця" - вислів який ми чуємо неодноразово і від багатьох. Проте не завжди ця фортеця приносить задоволення від перебування в ній, хочеться змін та відчуття комфорту. Саме у власному житлі ми проводимо найбільше часу, ми тут відпочиваємо та набираємося сил.

Облаштувати квартиру — справа не проста, а якщо вона ще й невеличка, то завдання ускладнюється. Проте вихід завжди є і дизайнери допоможуть зробити житло затишним та комфортним.

Аби житло було функціональним, створіть додатковий простір, розсунувши стіни візуально. При невеликій квартирі потрібно ретельно обирати та підбирати меблі. Позбудьтеся зайвого та відмовтеся від громіздких шаф.

Зайшовши до квартири, спершу люди потрапляють у коридор. Від нього залежить перше враження від житла в цілому. Не варто прохід захаращувати зайвими предметами та великими шафами. Тут використовуйте принцип мінімалізму.

Не варто розчаровуватися, якщо у вас маленька вітальня. При правильному дизайні такі метри виглядають набагато комфортнішим, ніж величезний зал. Все залежить від кольорів та меблів. Тут також не варто перестаратися — намагайтеся все мінімізувати. 

У спальні доречно поставити ліжко з підйомним механізмом — це дасть вам додаткові місця для зберігання речей.

Маленька кухня також не катастрофа — якщо добре придивитися, то можна подумати над новими місцями для зберігання кухонного приладдя.

Не варто ігнорувати й підвіконня. Його можна зробити або куточком для зберігання речей, або невеличкою бібліотекою чи облаштувати місце для сидіння.

Тепер справа за ванною кімнатою. Тут також потрібно усе ретельно продумати, аби вся побутова хімія, рушники, засоби для догляду та інше було на своїх місцях. Існує безліч органайзерів та шафок — вам залишається лише обрати.

У великій родині часто виникає проблема зі зберіганням взуття. Без правильно організованої системи зберігання воно займає надто багато місця у невеликій квартирі. Розв'язувати цю проблему розумно та творчо: ми підібрали 6 простих та практичних ідей для зберігання взуття.

Збільшують візуально будь-які приміщення скляні речі та дзеркала. Ілюзію простору створює покриття підлоги — його краще робити однотипним. У маленьких квартирах варто додавати трохи більше світла.

Стіни можна оздобити шпалерами, що є значно дешевше, або пофарбувати.

Не зможете ви обійтися і без декору. Саме правильно підібрані деталі розширять простір і зроблять квартиру затишною. Не забувайте про вікна. Оздобте їх світлими та легкими тюлями й шторами.

У будь-якому разі пам'ятайте — облаштування власного помешкання — це дуже відповідальна справа, а тому не потрібно усе й одразу купувати. Походіть по магазинах, огляньте меблі, матеріали та техніку, оцініть їхню якість та функціональність, а лише після цього купуйте. Краще зробити раз, але якісно, а після цього вам лише залишиться підтримувати комфорт і вносити якісь незначні корективи.

Якщо ж у вас немає власного житла, але ви у пошуках комфортної квартири чи будинку, то звертайтеся в агенцію нерухомості "ВІСОН". Команда професіоналів допоможе вам підібрати усе на ваш смак. Ми знаходимося за адресою: вулиця Анатолія Живова, 15б, офіс 23, 5-ий поверх навпроти ТЦ "Орнава, Тернопіль, Тернопільська область, 46000.

Замовити зворотній дзвінок