6 способів продати квартиру дорожче

26.10.2022   

Продати квартиру зовсім не просто, це велике випробування. Ще важче досягти очікуваної ціни на приміщення, що продається. Однак є кілька способів збільшити вартість вашого майна. Дізнайтеся, як продати квартиру дорожче.

Послуга home staging, тобто професійна підготовка квартир до продажу, стає все більш популярною в Україні. Чому? Навіть незначний ремонт і незначні зміни в інтер'єрі дозволяють продати квартиру не тільки швидше, але і дорожче. Перш ніж виставити квартиру на продаж, варто перевірити, чи виконали ми наступні 6 кроків.

1.Вибрати рієлтора та агенцію нерухомості

 Операції з нерухомістю – справа клопітка і непроста. Якщо вам потрібно продати, купити або винайняти житло, і ви хочете зробити це максимально безпечно і вигідно, скористайтесь професійною допомогою, зверніться в агентство нерухомості, яке надасть вам кваліфіковані посередницькі послуги. Вибираючи агенцію нерухомості отримаєте кваліфікованого рієлтора з яким ви укладете договір. Він буде вас представляти та займатися усіма “нудними” справами: шукатиме потенційних покупців, рекламувати квартиру на сайті та в інших базах нерухомості. 

Крім вибору агентства нерухомості та рієлтора варто звернути увагу на інші 5 порад, які описані нижче.

2. Прибрати

Основне правило при продажу квартири: показувати тільки прибрані приміщення. Хоча це нічого не коштує (за винятком часу), ретельне прибирання може перетворити непривабливий інтер’єр на простір, в якому відразу хочеться жити.

Згадаймо, наскільки важливим є перше враження. Ми не можемо допустити, щоб у потенційного покупця одразу відбили бажання відвідати наш заклад, побачивши купу сміття, що валяється біля стін, поламані стільці, запорошені меблі, сірі штори чи брудні килими. Прибрати варто не тільки спальню і вітальню, а й кухню і ванну. Навіть якщо у ванній кімнаті стоять стара ванна і сірий умивальник, після ретельного прибирання протягом хоча б двох днів вони повинні виглядати як нові. Заміна змішувачів для ванної кімнати та кухні також матиме великий ефект – ми можемо придбати найдешевші моделі змішувачів уже за 50 гривень – невеликі витрати, і зроблять кімнати сяючими, створюючи враження нових та доглянутих.

3. Зменште кількість речей в кімнатах

Кожен покупець хоче купити квартиру якомога більшої площі. Дійсно, ми не можемо вплинути на розмір нашого приміщення, але навіть маленьку квартиру-студію можна оптично збільшити. В першу чергу цьому сприяє мінімалізм — чим менше техніки залишається на виду, тим більше здається площа кімнат. В першу чергу варто позбутися старих, зношених або просто погано оформлених меблів, які не вписуються в інтер'єр, наприклад, подряпаної тумби для взуття, непотрібних стільців або другого ліжка в кімнаті (яким ми обладнали квартиру), коли в ньому жили студенти. Якщо решта меблів не в найкращому стані, обов'язково застеліть їх модними однотонними покривалами. Покривала можуть одночасно надати характер інтер'єру, підкресливши його кольором (фіолетовим, зеленим і т.д.),

4. Освітлити інтер'єр

Візуальному розширенню житлового простору сприяє не тільки перестановка меблів або винесення непотрібних в підвал, але і колір самих стін. Покупці завжди звертають увагу на те, щоб квартира була просторою та світлою. Такі незначні зміни, як фарбування стін у білий або кремовий колір (особливо, коли вони вже забруднені), можуть дати дивовижні результати. Також переглянемо лампочки й замінимо перегорілі. Незалежно від того, коли покупець дивиться на приміщення, варто включати світильники та люстри – це створить приємний для ока ефект освітлення та утеплення простору.

5. Персоналізуйте квартиру

Під час ретельного прибирання майте на увазі, що спальня та вітальня повинні справляти враження затишку та функціональності, а також універсальності. Подбаймо про те, щоб з поля зору зникли повсякденне начиння та особисті речі, такі як косметика, халати, колекція взуття, фотографії, одяг, горщики. Така процедура покращує імідж нашої квартири та знеособлює його. Покупець, швидше за все, вибере квартиру, в якій він відразу почуватиметься як вдома, а не зловмисником, на якого нападають речі попереднього (а точніше: нинішнього) власника нерухомості.

6. Зробіть гарні фотографії

Після прибирання та дрібного ремонту варто вкластися у фотосесію квартири (яку ми можемо зробити самі, хоча для цього потрібні навички). Фотографії повинні показувати квартиру з різних ракурсів – бажано з кутів кімнати, тримаючи камеру якомога вище. Така композиція дозволить охопити максимально великий простір в кадрі, оптично розширивши його. Пам'ятайте, що під час знімання приміщення воно має бути добре освітлене. Фото, які додаються до пропозиції, спонукатимуть вас переглянути приміщення та купити його.

Останній крок — знайти покупця для Вашої квартири. Тут є варіанти: перший — зробити це самостійно (так, це можливо, але це довго та складно; другий — звернутися в агенцію нерухомості, наприклад до нас і ми зробимо це швидко та якісно.

 

Замовити зворотній дзвінок