7 порад, які допоможуть грамотно вибрати квартиру

20.12.2022   

Переїзд на нове місце часто є цікавим і виснажливим. Кожен покупець або орендар хоче, щоб все було ідеально: і розташування, і стандарт, і ціна нерухомості. Проте пошук квартири – процес непростий. На початку цього шляху слід відповісти на кілька ключових запитань: які мої вимоги? Який бюджет? Чи є альтернатива моїй початковій ідеї? Чи можу я покрити несподівані витрати? Чи дозволяє розташування помешкання легко дістатися до роботи чи школи? Як бачимо, питань багато. Тому легко розгубитися чи навіть заплутатися. Сподіваємося, що ця стаття допоможе вирішити ряд проблем.

1.  Зосередьтеся на місці 

Розташування нерухомості є, мабуть, найважливішим аспектом, який слід враховувати перед купівлею чи орендою квартири, чи будинку. Беріть до уваги лише ті пропозиції, які знаходяться поруч із місцем вашої роботи, школи, у якій навчається ваша дитина тощо. Не варто забувати й про автобусні зупинки чи станцію  метро. Однак переконайтеся, що квартира не розташована в районі, де часто виникають затори. Наша порада: перевірте на Google Maps, які відстані відділяють обрану квартиру від місць, куди ви найчастіше їздите. Проведіть експеримент: у вільний від роботи  день спробуйте подолати потрібну відстань автомобілем або громадським транспортом у години пік, щоб дізнатися, скільки часу може зайняти ваша дорога.

2.  Визначте свої пріоритети

Розмір, планування та стан квартири є не менш важливими аспектами, які слід враховувати. Наша порада: добре подумайте, які ваші вимоги до нерухомості. У вас є діти й вам потрібні три спальні? Ви часто запрошуєте рідних і друзів, тож вам потрібна  простора кухня? Ви завжди мріяли про велику терасу? Якщо вкажете свої вимоги, це допоможе звузити коло пропозицій, з яких ви оберете свою квартиру.

3.  Перший огляд

Для першого огляду обраної квартири візьміть з собою блокнот або планшет, на якому запишіть її можливі недоліки та переваги. Наша порада: будьте прискіпливими й не викидайте нотатки наступного дня. Коли ви переглянете багато квартир, ці записи стануть вам у пригоді.

4.  Переваги та недоліки помешкання

Звичайно, ви розумієте те, яким має бути ваше житло. І це полегшить спілкування з власником. Меблі, кухонна техніка, пральна машина, телевізор, місце для паркування — на ці речі обов’язково звертайте увагу, якщо шукаєте квартиру на більш тривалий термін. Можна  орендувати помешкання і без побутової техніки, за умови, що купуватимете її самостійно. Тоді вартість оренди буде меншою. 

Важливо: якщо у вас є домашня тварина, подбайте про те, щоб її присутність не турбувала господаря чи сусідів. 

 

5.  Дотримуйтеся бюджету

Купівля квартири часто пов’язана з більшими витратами, ніж ми думаємо спочатку, що особливо помітно під час ремонту житла з вторинного ринку. Наша порада: якщо ви відчуваєте, що ваших коштів може бути недостатньо і ви хочете уникнути непотрібного стресу, спробуйте знайти альтернативу. Можливо, вигідним фінансовим рішенням буде купівля квартири такого ж розміру та стандарту в іншому районі? А може, придбання дорожчого, але нового житла від забудовника виявиться кращим рішенням, ніж дорогий і виснажливий ремонт помешкання  з вторинного ринку?

6. Зважившись на конкретну квартиру,  дійте 

Пропозиції житла з'являються так само швидко, як і зникають. Це означає, що коли ви знайдете квартиру, яка відповідає вашим вимогам, слід якомога швидше звернутися до агента з нерухомості. Наша порада: щоб бути в курсі нових пропозицій, щодня відвідуйте наш веб-сайт  https://vison.te.ua/

7.  Перш ніж підписати договір, уважно його прочитайте 

Підписання договору оренди або купівлі-продажу зазвичай супроводжується емоціями. Постарайтеся у цей момент бути спокійними й врівноваженими. Наша порада: якщо ви не повністю розумієте будь-яку частину контракту, зверніться за допомогою до свого рієлтора. Він допоможе краще зрозуміти умови договору, проконсультує та, як фахівець ринку, підтримає своїми знаннями та досвідом, що допоможе уникнути непорозумінь.   

Вибір квартири – не завжди легкий і приємний процес, але приносить неймовірне задоволення. Ми сподіваємося, що наведені вище поради допоможуть вам прийняти це надзвичайно важливе рішення. 

 

Замовити зворотній дзвінок