Home Staging - як швидко і вигідно продати нерухомість

05.01.2023   

Скільки разів ви бачили візуально непривабливу нерухомість, яка відлякувала через велику кількість меблів, захаращені предмети, слабке жовте світло, підлогу, яку потрібно мити, або неприємний запах? Хоча наведений вище опис нерухомості, що продається, здається смішним, це явище, з яким рієлтори та потенційні покупці нерухомості часто стикаються.

Занадто багато кольорів, меблів та інших «відволікаючих факторів», очевидна відсутність охайності призводять до того, що клієнт не може повністю зосередитися на нерухомості. У таких ситуаціях людське око дуже швидко втомлюється – чим більше предметів ми бачимо в кімнаті, тим менше інформації про них обробляємо, що може призвести до неправильної оцінки майна та негативних відчуттів.

Продаж або купівля нерухомості, мабуть, одна з найбільших фінансових справ у житті звичайної людини. Спосіб представлення майна має бути таким же важливим, як і будь-який інший продукт, який ви продаєте – він повинен бути «упакований» таким чином, щоб привернути увагу якомога більшої кількості потенційних клієнтів.

Незалежно від ситуації на ринку нерухомості, якщо ви хочете швидко і якісно продати своє житло, вам необхідно пам’ятати два найважливіших, але простих правила: правильно оцінити нерухомість і зробити її максимально привабливою. Незалежно від ціни, її зовнішній вигляд повинен бути допрацьований до дрібниць.

Однією з найсуттєвіших помилок людей, які приватно виставляють нерухомість на продаж, є ігнорування психології візуального сприйняття клієнта та того, як правильно підготовлена ​​нерухомість може привернути їх увагу. Потенційні покупці починають цікавитися даною нерухомістю, коли, переступивши її поріг, відчувають, що тут можна жити.

Одним із найефективніших методів значного прискорення продажів є Home Staging. Це не нова концепція, однак сам термін був введений лише близько 25 років тому в Каліфорнії. Концепція спрацювала, оскільки належним чином підготовлене майно зазвичай продавалося в кілька разів швидше, незалежно від його вартості.

Home Staging — це зробити так, щоб клієнт почувався як вдома, заходячи в будинок чи квартиру. Мета цієї діяльності — побудувати емоційний зв'язок клієнта з нерухомістю, щоб він почувався не гостем, а власником.

Перша розмова між рієлтором і власником будинку має бути зосереджена на тому, щоб вказати на сильні та слабкі сторони нерухомості та визначити, що потрібно зробити, а що лише доопрацювати. Робота власника нерухомості складається з п'яти основних кроків: прибирання майна, зменшення кількості предметів у ньому, відповідне розставлювання меблів, підбір зі смаком кольорів і, можливо, заміна освітлення.

Своєю ефективністю Home Staging завдячує вмілому висвітленню позитивних якостей нерухомості. Це дозволяє отримати максимальний потенціал від нерухомості та значно підвищує шанси справити гарне перше враження на потенційних покупців.

Опитування, проведене дослідницькою компанією з нерухомості, показало, що 94 відсотки нерухомості Home Staging було продано лише за один місяць, що на 80 відсотків зайняло менше часу, ніж нерухомість, яка не була доглянута.

Є багато прикладів того, що Home Staging є розумним і вигідним вкладенням. Якщо ви хочете якомога швидше продати свою нерухомість і продати її на найвигідніших для вас умовах, найкращим рішенням може бути наймання професіонала від агенції нерухомості “ВІСОН”.

Замовити зворотній дзвінок