Як купити будинок? 8 кроків до купівлі власної нерухомості від АН «ВІСОН»

14.02.2023   

Що потрібно зробити перед покупкою житла? Більшість людей, зацікавлених у купівлі нерухомості, не знають відповіді на це питання. Якщо ви також належите до цієї групи, прочитайте про 8 простих кроків, які приведуть вас до покупки житла.

1. Вирішіть, що для вас найважливіше

Перш ніж почати шукати будинок своєї мрії, уточніть свої вимоги. Визначте, що має бути включено до власності, а чого ви бажаєте уникати. Завдяки таким фільтрам вам буде легше потім перебирати пропозиції та приймати зважене рішення щодо житла.

Почніть з визначення розміру будинку. Вам подобаються одноповерхові будинки чи тільки багатоповерхові? Продумайте планування кімнат, яке дозволить розмістити вашу сім'ю і забезпечить вам комфортний простір. Велике значення при виборі має і розмір гаража або саду. І, нарешті, в якому стані має бути майно? Будинок під капітальний ремонт може мати незвичайну атмосферу і душу, але його покупка пов'язана з великими витратами й відсуває момент переїзду. Складіть список вимог і переконайтеся, що пізніше це значно полегшить ваш пошук.

2. Продумайте розташування

Ви вже знаєте, як має виглядати будинок, який шукаєте. Пора подумати, де це буде. Навіть якщо ви зараз живете в місті й не можете собі уявити переїзд в село, не відкидайте заздалегідь всі пропозиції приміських районів. Часто виявляється, що така нерухомість має набагато вигідніші ціни, а також мальовничі краєвиди та просторі сади. Дістатися до них потрібно стільки ж, скільки їхати з одного кінця міста в інший.

Якщо ви не можете відмовитися від міського способу життя, проаналізуйте його конкретні райони. Хоча всі вони знаходяться в одному місті, повірте, що вони можуть кардинально відрізнятися. Перевірте, як у них виглядають під’їзди до навчальних закладів, зелених зон чи важливих точок обслуговування. Крім того, зверніть увагу на вартість — зрозуміло, що деякі райони коштують дорожче, ніж інші. Вибираючи місце для будинку, пам'ятайте про свої потреби й звички.

3. Підготуйте фінансування закупівлі

Придбання власного житла – значні витрати. До такої інвестиції варто підготуватися заздалегідь. Хоча деякі покупці покривають усі витрати готівкою, більшість покупців фінансують покупку квартири шляхом кредиту. Якщо ви також хочете скористатися цією можливістю, заздалегідь створіть позитивну кредитну історію та підготуйте відповідну суму для власного внеску. Подбайте про те, щоб у реєстрі з’явилися позитивні записи про Вас та вчасно погасіть інші зобов’язання. 

4. Виберіть рієлтора з нерухомості

Як у морі пропозицій знайти те, що підходить саме вам? Самостійно це зробити складно, особливо якщо немає досвіду. Замість того, щоб нескінченно тинятися по рекламних порталах, скористайтеся допомогою рієлтора з нерухомості АН «ВІСОН». Агент має доступ до широкої бази оголошень і цікавих пропозицій, які ви не знайдете в Інтернеті. Він допоможе вам організувати презентації найцікавіших будинків і подбає про те, щоб формальності, пов'язані з купівлею, проходили безпечно і відповідно до закону.

5. Вивчіть пропозиції

Процес пошуку будинку на продаж зводиться до одного — частого перегляду пропозицій. Регулярно відвідуйте хоча б кілька рекламних порталів. Порівнюючи оголошення, ви можете отримати уявлення про актуальні ціни на ринку нерухомості та знайти перлини нерухомості, які варто побачити наживо.

6. Організація презентацій

Навіть якщо вам особливо подобається одна з онлайн-реклам, не піддавайтеся їй повністю, не відвідавши її попередньо. Розумний опис і добре зроблені фотографії можуть спрацювати на користь нерухомості, яка насправді не варта вашої уваги. Ось чому так важливо відвідати принаймні кілька об’єктів, перш ніж прийняти рішення про покупку житла.

Виставляючи будинки на продаж, звертайте увагу не тільки на те, чи подобається вам сусідство і планування кімнат. Спробуйте оцінити технічний стан будівлі й точність його обробки. Крім того, підготуйте відповідні запитання, які ви хочете задати власникам житла. Наприклад, варто поцікавитися, яка система опалення була використана в будинку та коли будинок востаннє ремонтували та утеплювали.

7. Зробіть пропозицію та домовтеся

Ви знайшли будинок своєї мрії? Саме час домовитися з власником про ціну. Пам’ятайте, що це майже завжди предмет обговорення. При таких великих витратах, як будинок, варто шукати навіть найменші знижки.

Перед розмовою з продавцем підготуйте аргументи на вашу користь. У випадку з будинком з вторинного ринку можна знизити ціну, вказавши на недоліки нерухомості або на необхідність ремонту. На первинному ринку ціну може знизити тривале очікування завершення інвестицій. Продавці, як правило, охочіше знижують ціну, якщо хочуть швидкого продажу.

Переговори не повинні обмежуватися ціною самої нерухомості. Часто бонусом, який може спокусити вас купити, є додаткове паркомісце або гараж. Шукайте переваги та ведіть переговори ефективно.

8. Підписати договір і купити будинок

Після встановлення ціни вам залишається лише завершити формальності та підписати договір купівлі-продажу будинку. Якщо ви працюєте з агентом з нерухомості, вам не доведеться турбуватися про цей дещо заплутаний крок. Експерт проведе вас у цьому швидко та безпечно.

Після виконання вищевказаних пунктів ви станете власником будинку. Щиро вітаю! Настав час заслуженого відпочинку у власній нерухомості.

 

Наша контактна інформація:

Адреса: м. Тернопіль, вул. Живова 15 Б, ТЦ "Кристал", офіс 23, 5-й поверх

Тел.: (067) 470 57 87, (0352) 45 43 15

Сайт: vison.te.ua

Замовити зворотній дзвінок