Що таке апартаменти та чим відрізняються від квартири?

05.11.2019   

Цей вид житла з'явився у великих містах внаслідок збільшення щільності населення і став невіддільною частиною ринків нерухомості. Апартаменти – це нежитлове приміщення, що і є основною відмінністю між цим видом житла та квартирою. 

Апартаменти це апартаменти об'єкт комерційної нерухомості, оформлений, як нежитловий фонд і трапляється, що у них передбачені менш комфортні умови для проживання. У рекламних оголошеннях, можна зустріти пропозиції про продаж апартаментів, але перш ніж приймати рішення, зважте всі недоліки та переваги.

 

Недоліки:

Вищі тарифи на комунальні послуги. За законодавством, об'єкти нежитлового фонду платять більше і деякі забудовники намагаються подбати про це завчасно: утеплюють фасад, встановлюють твердопаливні котли та лічильники.

На відміну від квартири, в апартаментах не можна прописатись та приватизувати приміщення. Як наслідок, виникають труднощі з голосування, користуванням дитячим садком, записом дитини у школу неподалік від дому.

Часто, облаштовані зі складських чи промислових приміщень, які розташовуються на відстані від лікарень, магазинів, відділень банків, шкіл.

 

Переваги:

1 метр квадратний апартаментів обійдеться покупцеві чи орендареві дешевше, ніж вартість квадрата у житловому фонді.

Можна придбати житло в апарт-комплексі з підвищеним комфортом, оригінальним плануванням та стильним інтер'єром.

Апартаменти можна використовувати як житло або приміщення для бізнесу.

 

Апартаменти служать інвестицією для здачі в оренду або власного тимчасового проживання. Вартість придбання — нижча, а високі додаткові витрати змушують власників шукати вигідне застосування такому приміщенню. Це хороший варіант для тих, хто немає власного житла, для молодих сімей, працівників у відрядженні або для здачі в оренду

Замовити зворотній дзвінок