Як знайти квартиру, не витратити всі гроші та не зіпсувати нерви

30.06.2022   

Гарний мікрорайон, зелені вулиці, наявна майже вся інфраструктура, дитяче подвір'я, паркінг - це лише частина того, що хочуть отримати люди, орендуючи квартиру. До самого житла є також вимоги - чиста, з ремонтом, меблями і не за всі гроші.

Пошук квартири за заданими параметрами - заняття не з легких. Побігати доведеться чимало. Аби не втрачати час, ви можете звернутися до агенції нерухомості "Вісон". Тут вас вислухають та порадять житло.

В даній публікації ми розкажемо вам на що звертати увагу, орендуючи квартиру.

Пошук бажаного житла можна умовно розділити на кілька етапів. Це - вивчення інфраструктури поруч, аналіз самого будинку, огляд квартири та перевірка документів власника.

Часто-густо, знайшовши оголошення по заданих вами параметрах, ви розчаровуєтеся, коли приїжджаєте оглянути майбутнє житло. Недобросовісні люди можуть вказати не той поверх, "збільшити" площу, а фото викласти кількарічної давності, де новенький ремонт та сантехніка. Таке є і нікуди від цього не дінешся.

Отже, при пошуку квартири з'ясуйте, чи є поруч магазини, садочки та школи, торгово-розважальні заклади, банки чи банкомати, як далеко від майбутнього житла знаходиться зупинка громадського транспорту. Одним словом оцініть все те, що вам необхідно.

Якщо з цим визначилися, то перевірте чи є в будинку, куди плануєте заселятися, дитячий майданчик, паркінг.

 

Далі черга за самим будинком. Перше враження у вас повинне виникнути від вхідних дверей та першого поверху - це важливий момент, який свідчить про охайність та відповідальність мешканців квартир. Важливо знати в якому стані багатоповерхівка, чи працює ліфт, чи є в ньому тріщини або пліснява. Не забудьте поцікавитися про майбутніх сусідів, адже не приємно буде, коли ви оселилися і з'ясували, що за стінкою живе компанія, яка полюбляє приймати гостей, слухати гучну музику та співати.

Переходимо до самої квартири. Перше враження буває оманливим. Чисті стіни, непогані меблі та нова сантехніка - це ще не показники.

В помешканні не має бути сторонніх запахів. Зверніть увагу на справність сантехніки, на якість підлоги та вікон. Не варто ігнорувати вимикачі та розетки, особливо на кухні. Повідкривайте меблі, перевірте їх на міцність та зайві звуки.

Уважно дивіться на стіни та стелю, аби не було цвілі, плям та слідів від води чи вологи. Не ведіться на розповіді орендодавця про те, що усе це дрібниці й він їх усуне. Спершу робота над мінусами - далі підписання договору.

Уточніть де знаходиться щиток квартири і який автомат відповідає за дану квартиру. Якщо у помешканні є побутова техніка, то ви мусите перевірити чи справна вона. Адже потім господар може виставити вам кругленьку суму за зламаний НЕ ВАМИ прилад.

Якщо все задовольняє вас, то переходьте до перевірки документів орендодавця. Він повинен довести, що є власником житла, подивіться паспорт. Якщо у квартирі прописані інші люди, то повинен бути документ-згода співвласників.

Пам'ятайте, захистити себе від конфліктів та непорозумінь ви можете лише, підписавши договір оренди. В ньому зазначаються терміни оренди, ціна і час сплати, описані меблі та техніка, а також вказуються форс-мажорні ситуації.

 

Якщо господар відмовляється показувати документи та грубить, варто задуматися, а краще йти шукати житло далі.

Краще витратити ще один день на пошуки, ніж потім втрачати гроші та псувати собі нерви. Будьте уважні до усіх деталей і тоді майбутнє житло не завдаватиме незручностей. 

Замовити зворотній дзвінок