Smart квартира. Переваги та недоліки

20.09.2022   

Зростання цін на нерухомість та зменшення платоспроможності населення стало причиною того, що люди все частіше починають шукати бюджетне житло. Особливо це актуально для самотніх та студентів. У великих містах забудовники пропонують альтернативу — це smart квартири. Що це за таке житло і які його переваги та недоліки, спробуємо розібратися.

Smart з англійської мови перекладається, як розумний. Це мініквартири площею від 18 до 30 квадратних метрів. Проте ще в період проєктування розробники роблять усе можливе та прораховують до дрібниць, аби в них помістилося все необхідне. Таке житло знахідка для шанувальників мінімалізму та функціональності. Smart квартири економні, бо внаслідок невеликої квадратури вона вартує дешевше і комуналка за її утримання не так жахає. Це саме стосується і ремонту, навіть дизайнерського. Не потрібно в таких квартирах багато меблів, а це також суттєва економія.

Підшуковуючи компактне житло знайте, що в ньому немає коридорів, кухні та інших відокремлених приміщень. Виключення, звісно, санвузол.

Кожен квадратний метр "розумних" квартир використовується за призначенням.

Що ж стосується мінусів, то до них належить те, що в такій квартирі комфортно буде одному-двом людям. Вона не підходить парі, яка планує незабаром заводити кількох дітей.

Smart житло — це символічно зонована одна велика кімната, де є і кабінет, і кухня, і спальня та зона для відпочинку. В такій квартирі варто поставити якісну витяжку, бо під час приготування їжі всі аромати швидко розповсюджуватимуться по кімнаті.

Ще один мінус — велика кількість сусідів, адже на поверсі таких мініквартир може поміститися чимало і це нагадує гуртожиток.

Smart житло — це чудовий старт для людей, які лише приїхали у нове місто, хочуть окреме житло, а грошей не вистачає. Smart житло — це прекрасний актив для старту, який в майбутньому можна обміняти на більші квадратні метри. Smart житло — це квартири, які користуються популярністю на ринку нерухомості, як подобова оренда.

Якщо ви не хочете витрачати зайві кошти на житло у час війни й шукаєте невелику квартиру, тоді вам варто звернутися за допомогою до фахівців Агенції нерухомості "ВІСОН". Тут вас проконсультують та допоможуть із пошуком таких бажаних власних квадратних метрів.

Замовити зворотній дзвінок