Блог з новинами та статтями про ринок нерухомості

05.11.2019  

Що таке апартаменти та чим відрізняються від квартири?

Цей вид житла з'явився у великих містах внаслідок збільшення щільності населення і став невіддільною частиною ринків нерухомості. Апартаменти – це нежитлове приміщення, що і є основною відмінністю між цим видом житла та квартирою.

30.10.2019  

Хрущовки: “для кожної сім'ї маленьке житло, але своє'

Хрущовки: “для кожної сім'ї маленьке житло, але своє'Під таким гаслом почали з’являтися будинки, які мали розв'язати проблему росту населення та дефіциту житла.Микита Хрущов запозичив ідею у французів, а в народі казали, що 'об'єднав туалет з ванною і назвав це квартирою'.

21.10.2019  

Субсидії: що чекає українців з 1 жовтня?

Уряд вдосконалив механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі: Кабмін передав функцію виплати житлової субсидії отримувачам з центрального рівня на місцевий. Громадяни самостійно обиратимуть, куди їм перераховуватимуться кошти державної допомоги. Подібний принцип планують застосувати до оплати житлово-комунальних послуг.

27.09.2019  

Як переоформити квартиру: купівля-продаж чи дарування?

Питання вибору постає перед кожним, хто бажає переоформити квартиру на іншу людину. Від схеми залежить не лише сума податку чи перелік потрібних документів, а й гарантії стосовно осіб, які претендують на власність. Розберемо переваги та недоліки кожного варіанту переоформлення.

19.09.2019  

Іпотека

Що потрібно знати про іпотеку?Закон про кредит під заставу нерухомості в Україні набув чинності у 2004 році. Сьогодні кожен банк пропонує іпотеку з різноманітними умовами, що свідчить про поширеність цього виду застави у нашій державі, її дієвість та зручність.

05.09.2019  

Матеріал новобудови: який обрати?

Комфорт, вартість, теплопровідність, довговічність. Голова обертом від нюансів, які потрібно врахувати покупцям квартири й левова частка якісної експлуатації залежить від будматеріалу. Цегла – довговічна, панель – дешева, а моноліт – пришвидшить отримання готового житла. Що обрати? Розгляньмо переваги та недоліки сучасних матеріалів багатоповерхівок.

31.08.2019  

Яку квартиру краще обрати: на вторинному ринку чи новобудову?

Досить часто, при покупці квартири стикаються з вибором, що краще - новобудова чи вторинне житло? Зазвичай, думки розділяються. Спробуємо розібратися та розглянути всі плюси та мінуси.

31.08.2019  

Плюси та мінуси квартир на останньому поверсі

Переважно, квартири на останньому поверсі славляться незручністю приживання. Є багато ризиків та нюансів, але і свої переваги.На останніх поверхах, в більшості живуть творчі люди, яким необхідний гарний вигляд з вікна, натхнення, та люди які люблять тишу.

27.08.2019  

Ризики при покупці квартири на вторинному ринку

А чи знаєте ви, які ризики має покупець квартири і як їх уникнути?

26.08.2019  

Як грамотно зробити огляд квартири, перед купівлею, на вторинному ринку?

Купівля нерухомості - важливий крок для покупця, до цього потрібно підходити з усією відповідальністю. Розглянемо основні моменти.


Корисна інформація зі сфери нерухомості у нас на сайті. 

Замовити зворотній дзвінок